Tuunaa sun kesäduuni-yrityskoulutus


Kevään 2023 koulutus alkaa 13.4. klo 17.00  

Tampereella nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13`sta. 

Kevään yrityskoulutus toteutetaan livenä, mutta varaudumme myös ns. hybridimalliin eli osa kerroista livetapaamisia, osa Teamsin kautta toteutettuja. 

Tältä sivulta alempaa löytyvät tarkemmat kokoontumiskerrat ja lisätietoa tästä Tuunaa sun kesäduuni- koulutuksesta.

                        

Mikä? 

Tuunaa sun Kesäduuni-koulutus on nuorille tehty normaalia laajempi 4H-yrityskoulutus kokonaisuus. Valmennuksen aikana nuori voi perustaa oman 4H-yrityksen ja työllistää itse itsensä 4H-kesäyrittäjänä tai ympärivuotisena 4H-yrittäjänä.  Valmennus toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. 

Yhdistys tarjoaa materiaalit ja 4H-yrityskurssin sisällön, Tampereen kaupungin nuorisopalvelut tarjoavat ohjausta nuorisotyön näkökulmasta. Valmennus kokonaisuus rakennetaan yhteistyössä ja sisältöä räätälöidään osallistujien tarpeen mukaan. Jokaiselle yrittäjälle mietitään yhdessä yritysohjaaja, joka auttaa, tukee ja kannustaa nuorta omassa yritystoiminnassa. Kurssin aikana on myös nuorten yrittäjien ja yritysohjaajien yhteinen tapaaminen. .

Lisäksi pyrimme järjestämään mukaan ulkopuolisenvierailijan tai pidempään toiminnassa mukana ollevan 4H-yrittäjän kertomaan omasta yritystoiminnastaan.  

Kurssin ohjaajina toimivat Tampereen 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja, 4H-yrityskoordinaattori sekä  nuoriso-ohjaajaa Tampereen kaupungin nuorisopalveluilta.


Kenelle? 

Valmennus on tarkoitettu kaikille 13 - 28 vuotiaille nuorille, joilla on halu kokeilla 4H-yrittäjyyttä ja kerätä kokemuksia yrittäjyydestä. 4H-yrittäjyys voi parmaimmillaan toimia ponnahduslautana laajempaan yrittäjyyteen.

Valmennukseen osallistuminen on maksutonta, eikä velvoita 4H-yrityksen perustamiseen. Valmennuksen suorittamisesta saa myös opintopisteytetyn todistuksen Sivis -opintokeskuksen kautta.

4H-yrittäjän kriteerit:

  • Olet 13-28-vuotias
  • Olet 4H-yhdistyksen jäsen (jäseneksi voi liittyä myös vasta kurssilla)
  • Teet  sopimuksen yritysohjaajan kanssa (sähköinen sopimus).
  • Teet huolellisesti kirjallisen liiketoimintasuunnitelman yrityksestäsi 4H-Yritys -oppaaseen tai erilliseen BMC-lomakkeeseen, jonka saat yhdistyksestä tai osoitteesta 4h-akatemia.fi
  • Teet perustamisilmoituksen oma.4h.fi jäsenkortille
  • Yrityksesi liikevaihto (menot+tulot) on 50 € -8 000 € / vuosi (muuttunut vuoden 2022 alussa).
  • Toiminta on hyvän maun mukaista ja 4H-arvoja tukevaa.
  • Teet vuosiraportin yrityksesi toiminnasta 4H-yhdistykselle viimeistään 15.1 osoitteessa oma.4h.fi

Milloin? 

Valmennus järjestetään keväisin, jotta valmennuksessa mukanaolevat nuoret voivat halutessaan hyödyntää kesän omassa yritystoiminnassa. Valmennus alkaa maalis-huhtikuulla  ja kestää toukokuun puolelle. 

29.3-3.5.2022

Vuoden 2023 valmennus pyritään toteuttamaan livenä, mutta varaudumme myös ns. hybridimalliin eli osa kerroista livetapaamisia, osa Teamsin kautta toteutettuja. Livenä järjestettävät valmennuskerrat pidetään Monitoimitalo 13 (Satakunnankatu 13, Tampere)  klo 17-19, ja mahdolliset etäkerrat Teamsillä.


Vuoden 2023 valmennuskerrat ovat:

klo 17-19

to 13.4.

to 20.4.

to 27.4.

to 4.5.

to 11.5.

Mukaan pääset ilmoittamalla yhteystietosi suoraan valmentajille tai täyttämällä täältä löytyvä lomake.


Tampereen kaupungin nuorisopalvelut

Nuoriso-ohjaaja Justiina Lampila

p.040 672 6742    

justiina.lampila@tampere.fi


4H-yrityskoordinaattori 

Niina Perkiö

p. 044 980 3150

niina.perkio@4h.fi