Ajankohtaista

Linkkien takaa löydät erikseen yksivuotisten ja monivuotisten palstojen ajankohtaiset tiedotteet

Tulevat vieraslajitalkoot löydät täältä: vieraslajitalkoot⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Hei palstaviljelijä! 
Oletko kiinnostunut mullan/maanparannusaineiden yhteistilauksista? 

Yhden ison tilauksen hoitaminen kerralla on ympäristöystävällisempää ja edullisempaa kuin jokaisen erikseen hankkimat mullat ja muut maanparannusaineet.

Muutamalla palsta-alueella on jo kokeiltu yhteistilausten tekemistä vapaaehtoisten yhteyshenkilöiden toimesta. 4H-yhdistys on kartoittanut yhteistilaukseen osallistuvat viljelijät ja välittänyt luvan antaneiden yhteystiedot (esim. sähköpostiosoitteet) tilausta hoitaville yhteyshenkilöille. Yhteyshenkilöt ovat keränneet kaikkien halukkaiden tilaukset yhteen ja tehneet tarjouspyynnön + tilauksen valitsemalleen yritykselle. 

Jos olet kiinnostunut yhteistilauksista tai palsta-alueesi yhteyshenkilönä toimimisesta, ota yhteyttä palstaneuvojaan: viljelypalstat.tampere@4h.fi 

Palstaviljelijä, tarvitsetko apua maanmuokkaukseen?

Nyt Kangasalan 4H-yhdistykseltä on mahdollista vuokrata jyrsin. Laite noudetaan ja palautetaan Kangasalan 4H-toimistolle sovitusti. 

TAI

Voit tilata työntekijän ja jyrsimen suoraan palstalle. Tilatessasi työntekijän ja laitteen, sisältää tilaus myös toimituksen.

Laite + työntekijä hinnoitellaan aina erikseen. Jyrsimen hinta + työntekijän veloitus 35€/h sis. alv 24%. Huom! Pienin tuntiveloitus 2 h.

Tiedustelut numerosta 040 510 9959 tai sähköpostitse: kangasala@4h.fi

Täältä löytyvät kaikkien vuokrattavien laitteiden hinnasto ja yhteystiedot:

https://kangasala.4h.fi/vuokrattava-tilat-ja-laitteet/

Haluaisitko kokeilla pellavan kasvatusta?

Tule mukaan Taito-liiton Neliömetri pellavaa-projektiin, tutustumaan mistä tekstiilikuidut ovat peräisin. Lähimmästä taitokeskuksestasi (Tampereella Verkaranta, Hervanta ja Epilä) voi ostaa kuitupellavan siemeniä ja istuttaa niitä omalle palstalle. Syksyn aikana korjaat sadon ja hankkeen tapahtumien myötä kuulet myös, miten pellava käsitellään kasvista kuiduksi.

Hanke on alunperin lähtenyt Ruotsista ja nyt mukaan on haastettu myös muut Pohjoismaiset käsityöjärjestöt.

Lisätietoja:

https://www.taito.fi/kasityoohjeet-ja-jutut/artikkelit/neliometri_pellavaa/

Taito Pirkanmaa ry www.taitopirkanmaa.fi

Kuvat: Eveliina Askeli