Ajankohtaista

Kaupunkiviljely tutuksi -kurssi

Kaikille avoin, maksuton ja matalan kynnyksen kurssi perehdyttää osallistujat kaupunkiviljelyn saloihin Tampereella. Opastajina toimivat puutarha-alan ammattilaiset ja palstaviljelyn kokeneet harrastajat. Kurssi sisältää viisi esitelmäkertaa Kumppanuustalo Arttelin Kuulu- salissa, villiyrttiretken Haiharassa ja maasto-osuuden Kaupissa. Osallistua voi myös vain osaan opetuksesta.

Seuraavat kurssikerrat:

10.4. Hanna Tukiainen, Tampereen 4H-yhdistys: Palstaviljely 

17.4. Jonna Niiniaho, biologi: Maaperän pieneliöt ja bokashi 

24.4. Essi Pietilä, Pirkanmaan Martat: Kompostoinnin salat 

15.5. Päivi Mattila, kauppayrttineuvoja: Makua ja vitamiineja villivihanneksista. Huom! Kokoonnumme 15.5. Haiharan kartanolla, josta lähdemme keräämään kasveja. 

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Saraleena Aarnitaival (saraleena.aarnitaival@gmail.com

Kurssin tarkemmat tiedot löytyvät täältä:

https://tapahtumat.tampere.fi/fi-FI/page/

Yhteistyössä Tampereen kaupungin Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma ja FUSILLI-hanke sekä Tampereen 4H yhdistys, Pirkanmaan Martat sekä Kurpitsaliike.

Aurinkoista kevättä  kaikille! 

Vuoden 2024 palstakausi on alkamassa ja palstaneuvoja on aloittanut työnsä 11.3.2024. Syksyn ja talven aikana tulleisiin sähköposteihin ja palstajonoilmoittautumisiin vastataan mahdollisimman pian. 

Sunny spring everyone!

The 2024 gardening season is about to begin and the plot advisor has started work on March 11, 2024. Emails received during the fall and winter and applications to the plots will be answered as soon as possible.

Hei palstaviljelijä! 
Oletko kiinnostunut mullan/maanparannusaineiden yhteistilauksista? 

Yhden ison tilauksen hoitaminen kerralla on ympäristöystävällisempää ja edullisempaa kuin jokaisen erikseen hankkimat mullat ja muut maanparannusaineet.

Muutamalla palsta-alueella on jo kokeiltu yhteistilausten tekemistä vapaaehtoisten yhteyshenkilöiden toimesta. 4H-yhdistys on kartoittanut yhteistilaukseen osallistuvat viljelijät ja välittänyt luvan antaneiden yhteystiedot (esim. sähköpostiosoitteet) tilausta hoitaville yhteyshenkilöille. Yhteyshenkilöt ovat keränneet kaikkien halukkaiden tilaukset yhteen ja tehneet tarjouspyynnön + tilauksen valitsemalleen yritykselle. 

Jos olet kiinnostunut yhteistilauksista tai palsta-alueesi yhteyshenkilönä toimimisesta, ota yhteyttä palstaneuvojaan: viljelypalstat.tampere@4h.fi 

Monivuotisen palstan viljelijä, tarkistathan, että meille ilmoittamanne sähköpostiosoite on edelleen voimassa, kiitos!

Mikäli et ole varma, onko sähköpostiosoitteesi muuttunut viljelyn aloittamisen jälkeen, voit lähettää yhteystietosi sähköpostitse osoitteeseen viljelypalstat.tampere@4h.fi, niin tarkistamme asian.

Palstalaskut lähetään sähköpostitse, mikäli sähköpostiosoite on meidän tiedossamme.