Palstajaon muutoksista

13.3.2016

Palstajako toteuteaan uudella tavalla keväällä 2016. Kaikkien viljelijöiden, uusien ja vanhojen tulee olla paikalla jakotilaisuudessa. Viljelijät seisovat pellolla siinä kohdassa josta haluavat palstan, ja jakajat kiertävät pellon mitaten ja merkaten viljelypalstat. Tämä helpottaa palstaneuvojan työtä, sillä palstaneuvoja on kausityöntekijä, eikä tunne edellisvuosien viljelypalstoja kuin ainoastaan karttojen perusteella.

Uusi palstajako ei estä saman palstan saamista kuin aiempina vuosina, mutta poistaa mahdolliset väärinkäsitykset missä kenenkin palsta ja raja on mennyt. Edellisvuosien viljelijät ovat etusijalla palstoja jakaessa, sillä he ovat monesti nähneet paljon aikaa ja vaivaa palstansa maanparannuksessa.

 

Palstajako on perinteisesti toukokuun puolivälissä, mutta koska peltojen tulee olla riittävän kuivia että muokkaaja pääse ne ajamaan, emme voi vielä tietää tarkkoja päivämääriä palstajaolle.

Jakoajat ilmoitetaan internet- ja Facebook-sivuillamme heti kun ne varmistuvat. Pääosin ajat tulevat olemaan arki-iltoina klo 17- ja lauantai aamupäivällä.