Viljelypalstat

 

Palstaneuvojan kausi päättyy 29.8.2017!

 

Palstaneuvojan tavoittaa vielä puhelimitse (ma-to klo:10-14) ja sähköpostitse 29.8.2017 asti, sen jälkeen palstaneuvoja on tavoitettavissa seuraavan kerran toukokuussa 2018. Osoitteenmuutoksia voi kuitenkin lähettää sähköpostitse koko vuoden ajan osoitteeseen: viljelypalstat.tampere@4h.fi

 


Palstan vaihtokauppa tarjolla! Tahmelalainen viljelijä, haluatko vaihtaa palstasi monivuotiseen palstaan Nekalassa?

Ajatuksesta innostuessasi ota yhteyttä suoraan Nekalassa viljelevään Lari Wennströmiin sähköpostilla lari.wennstrom@gmail.com


 

 

Palstaviljely on mukava kesäinen harrastus!

 

Tampereen 4H-yhdistys hoitaa sekä yksivuotisten että monivuotisten viljelypalstojen vuokrauksen Tampereen alueella. Viljelyalueet sijaitsevat Tampereen kaupungin omistamilla mailla.

Yksivuotiset viljelypalstat vuokrataan yhdeksi kasvukaudeksi kerrallaan. Yksivuotiset palstat jaetaan joka kevät uudelleen ja siitä johtuen niillä voi viljellä vain yksivuotisia kasveja. Palstojen jako tapahtuu toukokuun lopulla jokaisen palsta-alueen jakotilaisuudessa.

Monivuotisilla palstoilla voi viljellä niin kauan kuin haluaa. Viljelyn lopettamisesta tulee ilmoittaa Tampereen 4H-yhdistykselle. Monivuotisten palstojen maanmuokkauksesta vastaavat viljelijät itse, jolloin alueilla voi viljellä monivuotisia kasveja. Monivuotisille palstoille ilmottaudutaan jonoon palstaneuvojan sähköpostiosoitteeseen. 

Vasemmalla olevista linkeistä löydät lisätietoa palstaviljelystä.

 

 

 

 

HEI TAHMELAN VILJELIJÄ! 

Juhannuksen jälkeen alamme kiertämään palstoja katsoen, mitkä palstoista ovat todella viljelykäytössä ja mitkä palstoista ovat muuntuneet villeiksi vuohenputki-plantaaseiksi vailla sadonkorjaajia.

PYYDÄMME VILJELIJÖITÄ MERKITSEMÄÄN PALSTANSA KULMAT SELKEIN MERKEIN, paaluin tai tukevin kepein – sukunimellä tai sen ensimmäisellä kirjaimella merkittynä. Näin erotamme viljelykäytössä olevat palstat varmimmin viljelemättömistä palstoista.

Pidäthän ajatuksissasi sen, että viljelypalstat on todellakin tarkoitettu hyödynnettäviksi, iloa ja satoa tuottaviksi. Palstasopimus voidaan purkaa palstan hoitamattomuuden ja käyttämättömyyden vuoksi. Jos olet jostain syystä estynyt yksittäisenä viljelykautena hoitamaan monivuotista palstaasi, ilmoitathan sen väliaikaiseen hoitoon. Näin joku halukas pääsee yhdeksi kesäksi viljelemään, palstasi pysyy hyvässä kunnossa eikä palstasopimusta tarvitse kohdaltasi lopullisesti irtisanoa käyttämättömyyden vuoksi.

KÄYTÄNNÖSSÄ tämä tarkoittaa sitä, että juhannuksen jälkeen alamme tuoda villiintyneille palstoille huomautuskylttejä. Kyltissä pyydetään ottamaan palstaneuvojaan yhteyttä määräaikaan mennessä. Aikaa huomautukseen reagoimiseen on noin kuukausi. Mikäli yhteydenottoa ei tuona aikana kuulu, palsta katsotaan käyttämättömäksi, palstasopimus puretaan ja palsta jaetaan samantien seuraavalle jonottajalle.

HERKULLISTA JUHANNUSTA!

RUSKON JA KAUKAJÄRVEN VILJELIJÖILLE TIEDOKSI

Houkanojan vesi on ollut Tampereen kaupungin ympäristökeskuksen mukaan käyttökiellossa korkean bakteeripitoisuuden vuoksi, joten emme suosittele sitä palstojen kasteluun. Erityisen paha ongelma on Ruskossa, jossa Houkanojan vesi on erittäin likaista. Suosittelemme kasteluveden hankkimista muualta.