Viljelypalstat

Palstaviljelijä, tarvitsetko apua maanmuokkaukseen?  

Nyt Kangasalan 4H-yhdistykseltä on mahdollista vuokrata jyrsin. Laite noudetaan ja palautetaan Kangasalan 4H-toimistolle sovitusti. 

TAI

Voit tilata työntekijän ja jyrsimen suoraan palstalle. Tilatessasi työntekijän ja laitteen, sisältää tilaus myös toimituksen.

Laite + työntekijä hinnoitellaan aina erikseen. Eli jyrsimen hinta + työntekijän veloitus 35€/h sis. alv 24%. Huom! Pienin tuntiveloitus 2 h.

Tiedustelut numerosta 040 510 9959 tai sähköpostitse: kangasala@4h.fi

Täältä löytyvät kaikkien vuokrattavien laitteiden hinnasto ja yhteystiedot:

https://kangasala.4h.fi/vuokrattava-tilat-ja-laitteet/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Palstaviljely on mukava kesäinen harrastus!

Tampereen 4H-yhdistys hoitaa sekä yksivuotisten että monivuotisten viljelypalstojen vuokrauksen Tampereen alueella. Viljelyalueet sijaitsevat Tampereen kaupungin omistamilla mailla.

Yksivuotiset palstat vuokrataan yhdeksi kasvukaudeksi kerrallaan. Yksivuotiset palstat jaetaan joka kevät uudelleen ja siitä johtuen niillä voi viljellä vain yksivuotisia kasveja. 4H-yhdistys hoitaa yksivuotisten palstojen muokkauksen. Maanmuokkaus hoidetaan traktorin avulla heti, kun maa on kuivunut riittävästi. Palstojen jako tapahtuu muokkauksen jälkeen jokaisen palsta-alueen jakotilaisuudessa TAI sähköisesti hakemuslomakkeen kautta. Tarkoista aikatauluista ja käytännön toteutuksesta tiedotetaan nettisivuillamme etukäteen.

Monivuotista palstaa voi viljellä niin kauan kuin haluaa. Viljelyn lopettamisesta tulee ilmoittaa Tampereen 4H-yhdistykselle. Monivuotisten palstojen maanmuokkauksesta vastaavat viljelijät itse, jolloin alueilla voi viljellä monivuotisia kasveja. Monivuotisille palstoille ilmottaudutaan jonoon sivuiltamme löytyvällä lomakkeella.

Vasemmalla olevista linkeistä löydät lisätietoa palstaviljelystä ja kaikkien palsta-alueiden omat sivut.

Viljelijän on noudatettava palstaviljelyn sääntöjä

Näin alueet saadaan pysymään siistinä ja palstat hyötykäytössä. Mikäli viljelijä laiminlyö ohjeiden noudattamisen, palstan vuokrasopimus voidaan katsoa purkautuneeksi ja palsta voidaan luovuttaa eteenpäin.

Palstaviljely voi olla raskasta ja samalla hyvin palkitsevaa. Mutta miten se liittyy ilmastovaikutuksiin?

Ajankohtainen ja palstaviljelyn todellisuutta avaava artikkeli palstaviljelijältämme Johannes Roviomaalta:

https://hyvansaanaikana.fi/mullan-alla/