Viljelypalstat

YKSIVUOTISTEN PALSTOJEN JAKOAIKATAULU 2019

 

Koivistonkylä ( Hylliniitynkatu ) - maanantai 20.5. klo 17

Irjala ( Haukkamäenkatu 8 ) - maanantai 20.5. klo 18.30

Takahuhti ( Metsäsyrjänkatu ) - keskiviikko 22.5. klo 17

Rusko ( Houkanojanraitti 3 ) - maanantai 27.5. klo 17

Järvensivu ( Kuikankatu 5 ) - tiistai 28.5. klo 16.30

Hikivuori ( Hikivuorenkatu 6 ) - tiistai 28.5. klo 19

Tohloppi ( Pyydyspohjankatu ) - keskiviikko 29.5. klo 17

HUOM!! Järvensivu muokataan tälle keväälle. Vuosi 2018 oli poikkeus!

 

Saadakseen viljelypalstan, tulee olla paikalla kyseisenä päivänä ja kellonaikana alueella. Emme ota sähköposti- tai puhelinvarauksia yksivuotisiin palstoihin. Mukaan jakotilaisuuteen tulee varata mukaan rajamerkintäkepit (4 kpl), joilla oma palsta voidaan merkitä. Keppeihin pitää pystyä kunnolla kirjoittamaan viljelijän nimi.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Jos muutoksia ilmenee, ilmoitamme niistä nettisivuilla sekä yhdistyksen Facebook-sivuilla.

 

 

 

PALSTANEUVOJA TYÖSKENTELEE VUONNA 2018 POIKKEUKSELLISESTI VAIN HEINÄKUUN LOPULLE SAAKKA. Uusi palstaneuvoja aloittaa työt keväällä 2019. Osoitteenmuutoksia ja viestejä voi lähettää sähköpostilla ympäri vuoden, mutta vastausta näihin kannattaa odottaa vasta ensi keväänä. 

Nykyisen palstaneuvojan tavoittaa 26.7.2018 asti puhelimitse 040 701 9869
(ma-to klo:10-14) ja sähköpostitse osoitteesta viljelypalstat.tampere@4h.fi
Kiireellisissä asioissa voitte olla yhteydessä toiminnanjohtaja Hanna Tukiaiseen hanna.tukiainen@4h.fi

MAHTAVAT KIITOKSET VILJELIJÖILLE NÄISTÄ KOSTEISTA (2017) JA KUUMISTA (2018) KASVUKAUSISTA. Terveisin, Reeta Juvani 

 

Viimeiset Tahmelan laskut ja Haiharan laskut on kirjoitettu tänään. Mikäli laskuja ei ala kuulumaan, muistathan ilmoittaa mahdollisesti muuttuneen osoitteesi meille mahdollisimman pian. Muutenkin osoitetietojen päivittäminen suoraan meille on tärkeää. (13.6.2018)

KYSELY TAMPEREEN 4H-YHDISTYKSEN VILJELYPALSTOJEN VILJELIJÖILLE

Alkukesästä avattiin kysely, jonka vastauksia käytetään Hämeen ammattikorkeakoulun rakennetun ympäristön hortonomin opinnäytetyössä. Opinnäytetyö käsittelee viljelypalstojen sosiaalista ja ekologista kestävyyttä tiivistyvässä kaupunkirakenteessa.

Kysely on nyt 10.6.2018 sulkeutunut. Kiitokset kaikille vastaajille ja kiinnostuneille! 

 


 

 

Palstaviljely on mukava kesäinen harrastus!

 

Tampereen 4H-yhdistys hoitaa sekä yksivuotisten että monivuotisten viljelypalstojen vuokrauksen Tampereen alueella. Viljelyalueet sijaitsevat Tampereen kaupungin omistamilla mailla.

Yksivuotiset palstat vuokrataan yhdeksi kasvukaudeksi kerrallaan. Yksivuotiset palstat jaetaan joka kevät uudelleen ja siitä johtuen niillä voi viljellä vain yksivuotisia kasveja. Palstojen jako tapahtuu toukokuun lopulla jokaisen palsta-alueen jakotilaisuudessa.

Monivuotista palstaa voi viljellä niin kauan kuin haluaa. Viljelyn lopettamisesta tulee ilmoittaa Tampereen 4H-yhdistykselle. Monivuotisten palstojen maanmuokkauksesta vastaavat viljelijät itse, jolloin alueilla voi viljellä monivuotisia kasveja. Monivuotisille palstoille ilmottaudutaan jonoon palstaneuvojan sähköpostiosoitteeseen. 

Vasemmalla olevista linkeistä löydät lisätietoa palstaviljelystä.

 

 

 

 

HEI TAHMELAN VILJELIJÄ! 

Juhannuksen 2017 jälkeen alamme kiertämään palstoja katsoen, mitkä palstoista ovat todella viljelykäytössä ja mitkä palstoista ovat muuntuneet villeiksi vuohenputki-plantaaseiksi vailla sadonkorjaajia.

PYYDÄMME VILJELIJÖITÄ MERKITSEMÄÄN PALSTANSA KULMAT SELKEIN MERKEIN, paaluin tai tukevin kepein – sukunimellä tai sen ensimmäisellä kirjaimella merkittynä. Näin erotamme viljelykäytössä olevat palstat varmimmin viljelemättömistä palstoista.

Pidäthän ajatuksissasi sen, että viljelypalstat on todellakin tarkoitettu hyödynnettäviksi, iloa ja satoa tuottaviksi. Palstasopimus voidaan purkaa palstan hoitamattomuuden ja käyttämättömyyden vuoksi. Jos olet jostain syystä estynyt yksittäisenä viljelykautena hoitamaan monivuotista palstaasi, ilmoitathan sen väliaikaiseen hoitoon. Näin joku halukas pääsee yhdeksi kesäksi viljelemään, palstasi pysyy hyvässä kunnossa eikä palstasopimusta tarvitse kohdaltasi lopullisesti irtisanoa käyttämättömyyden vuoksi.

KÄYTÄNNÖSSÄ tämä tarkoittaa sitä, että juhannuksen jälkeen alamme tuoda villiintyneille palstoille huomautuskylttejä. Kyltissä pyydetään ottamaan palstaneuvojaan yhteyttä määräaikaan mennessä. Aikaa huomautukseen reagoimiseen on noin kuukausi. Mikäli yhteydenottoa ei tuona aikana kuulu, palsta katsotaan käyttämättömäksi, palstasopimus puretaan ja palsta jaetaan samantien seuraavalle jonottajalle.

HERKULLISTA JUHANNUSTA!

RUSKON JA KAUKAJÄRVEN VILJELIJÖILLE TIEDOKSI

Houkanojan vesi on ollut Tampereen kaupungin ympäristökeskuksen mukaan käyttökiellossa korkean bakteeripitoisuuden vuoksi, joten emme suosittele sitä palstojen kasteluun. Erityisen paha ongelma on Ruskossa, jossa Houkanojan vesi on erittäin likaista. Suosittelemme kasteluveden hankkimista muualta.