Viljelypalstat

                HUOM Monivuotisten palstojen viljelijät!

 

Tarkistattehan, että meille ilmoittamanne sähköpostiosoitteet ovat edelleen voimassa, kiitos!

 

Mikäli et ole varma onko sähköpostiosoitteesi muuttunut viljelyn aloittamisen jälkeen, voit lähettää yhteystietosi sähköpostitse osoitteeseen viljelypalstat.tampere@4h.fi, niin tarkistamme asian.

Tämän viljelykauden palstalaskut lähetään sähköpostitse, mikäli sähköpostiosoite on meidän tiedossamme.

 

Palstaneuvoja Ria Kivirinne on aloittanut työnsä 2.3.2020

 

Palsta-asioissa voit ottaa yhteyttä puhelimitse 040 701 9869 (ma-to klo 10-14)

tai sähköpostitse: viljelypalstat.tampere@4h.fi

 

YKSIVUOTISTEN PALSTOJEN JAKO 2020

 

Koronaviruksesta johtuen kevään palstajokotilaisuuksia ei järjestetä tänä vuonna lainkaan. Yksivuotiset palstat jaetaan sähköisesti. Palstat jaetaan valmiiksi mitattuina ja maastoon merkittyinä sähköpostitse ja tarvittaessa puhelimitse. Vanhoilla viljelijöillä säilyy oikeus jatkaa viljelyä samalla palstalla. Uusien viljelijöiden täytyy ilmoittautua jonoon palstan saadakseen. Jonotusta varten avataan ilmoittautumislomake sivuillemme.

Jonotuksen käytännön toteutuksesta ja aikatauluista tiedotetaan lähiaikoina.

 

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Jos muutoksia ilmenee, ilmoitamme niistä nettisivuilla sekä yhdistyksen Facebook-sivuilla.

 

 

Hei kaikki palstaviljelijät!

Yhteishyvä-lehden toimittaja tekee juttua Sukupolvet-juttusarjaan ja etsii haastateltavaksi nuorta/nuorehkoa aktiivista palstaviljelijää (hätätapauksessa aktiivinen parvekeviljelijäkin käy), jonka vanhempi sukulainen ostaa vihanneksensa kaupasta. Ajatuksena on, että he voisivat kertoa omista valinnoistaan ja kommentoida myös toisen tapoja – positiivisessa hengessä tietenkin!

Haastattelut tehtäisiin puhelimitse, mutta molemmat pitäisi saada samaan kuvaan. Juttu pitäisi tehdä maaliskuun (2020) aikana.

 

Mikäli kiinnostus heräsi voitte ottaa yhteyttä suoraan toimittajaan:

Anneli Juutilainen
Journalist & writer
Owner at Juutilainen Stories Oy
Tel. ‪+358 40 867 4307‬

 

 

Palstaviljely on mukava kesäinen harrastus!

 

Tampereen 4H-yhdistys hoitaa sekä yksivuotisten että monivuotisten viljelypalstojen vuokrauksen Tampereen alueella. Viljelyalueet sijaitsevat Tampereen kaupungin omistamilla mailla.

Yksivuotiset palstat vuokrataan yhdeksi kasvukaudeksi kerrallaan. Yksivuotiset palstat jaetaan joka kevät uudelleen ja siitä johtuen niillä voi viljellä vain yksivuotisia kasveja. Palstojen jako tapahtuu toukokuun lopulla jokaisen palsta-alueen jakotilaisuudessa.

Monivuotista palstaa voi viljellä niin kauan kuin haluaa. Viljelyn lopettamisesta tulee ilmoittaa Tampereen 4H-yhdistykselle. Monivuotisten palstojen maanmuokkauksesta vastaavat viljelijät itse, jolloin alueilla voi viljellä monivuotisia kasveja. Monivuotisille palstoille ilmottaudutaan jonoon sivuiltamme löytyvällä lomakkeella.

Vasemmalla olevista linkeistä löydät lisätietoa palstaviljelystä.

 

 

 

 

HEI TAHMELAN VILJELIJÄ! 

 

PYYDÄMME VILJELIJÖITÄ MERKITSEMÄÄN PALSTANSA KULMAT SELKEIN MERKEIN, paaluin tai tukevin kepein – sukunimellä tai sen ensimmäisellä kirjaimella merkittynä. Näin erotamme viljelykäytössä olevat palstat varmimmin viljelemättömistä palstoista.

Pidäthän ajatuksissasi sen, että viljelypalstat on todellakin tarkoitettu hyödynnettäviksi, iloa ja satoa tuottaviksi. Palstasopimus voidaan purkaa palstan hoitamattomuuden ja käyttämättömyyden vuoksi. Jos olet jostain syystä estynyt yksittäisenä viljelykautena hoitamaan monivuotista palstaasi, ilmoitathan sen väliaikaiseen hoitoon. Näin joku halukas pääsee yhdeksi kesäksi viljelemään, palstasi pysyy hyvässä kunnossa eikä palstasopimusta tarvitse kohdaltasi lopullisesti irtisanoa käyttämättömyyden vuoksi.

KÄYTÄNNÖSSÄ tämä tarkoittaa sitä, että tämän kevään ja kesän aikana tuomme villiintyneille palstoille huomautuskylttejä. Kyltissä pyydetään ottamaan palstaneuvojaan yhteyttä määräaikaan mennessä. Aikaa huomautukseen reagoimiseen on noin kuukausi. Mikäli yhteydenottoa ei tuona aikana kuulu, palsta katsotaan käyttämättömäksi, palstasopimus puretaan ja palsta jaetaan samantien seuraavalle jonottajalle.

 

RUSKON JA KAUKAJÄRVEN VILJELIJÖILLE TIEDOKSI

Houkanojan vesi on ollut Tampereen kaupungin ympäristökeskuksen mukaan käyttökiellossa korkean bakteeripitoisuuden vuoksi, joten emme suosittele sitä palstojen kasteluun. Erityisen paha ongelma on Ruskossa, jossa Houkanojan vesi on erittäin likaista. Suosittelemme kasteluveden hankkimista muualta.