Tiedote Tahmela 4 ojituksista!

30.3.2016

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                        Tiedote 30.3.2016

 

                           Tahmela 4 palsta-alueen ojitus

 

 

Tampereen kaupunki on päättänyt 24.3.2016, että Tahmela 4 palsta-aluetta ryhdytään ojittamaan avo-ojilla. Alueella on ollut jo muutaman vuoden ongelmana märkyys, jota ei ole aiemmilla toimilla saatu hallintaan. Avo-ojitus on tällä hetkellä paras vaihtoehto veden pois saamiseksi viljelyalueelta. Ojat ovat sen verran leveitä, että alueelle tarvitsee sijoittaa muutamia ylityspaikkoja, jotka tullaan asentamaan sinne kevään aikana. Kaivaustyöt tulevat vaikuttamaan myös ojalinjojen läheisyydessä olevin viljelypalstoihin.  29.3.2016 pellolle on merkitty suunnitellun ojalinjan reitti. Mikäli palstallasi on monivuotisia kasveja, jotka haluat ehdottomasti säilyttää, tulee ne siirtää viikonlopun aikana turvaan. Urakoitsija pyrkii suorittamaan työn mahdollisimman vähin vahingoin, mutta kaivaustyöstä jää kuitenkin aina jäljet. Ojituksien myötä syntyy tietysti ylimääräistä maa-ainesta, joka on tarkoitus nostella ojien sivuille ja tasata ne. Viljelijät voivat myös lisätä maata omille palstoille tarpeen mukaan.

Pahoittelemme mahdollisia vahinkoja, joita kaivaustöistä aiheutuu, mutta ne ovat pakollisia, jotta alue saadaan palautettua viljelykuntoon.

                           Kaivaustyöt on suunniteltu aloitettavaksi 5.4.2016. Toimet: Tukkimiehenkadun reunan ojaa parannetaan,

palsta-alueen rannanpuoleiseen päätyyn kaivetaan uusi oja, palstan keskellä olevaa (käsin kaivettua ojaa) kaivetaan lisää sekä levennetään. (liitteenä kartta suunnitelmista).

 

Lisää voit lukea täältä.