Nekalan palsta muutetaan monivuotiseksi!

15.8.2016

Nekalan palsta-alueen muuttaminen monivuotiseksi

 

Toukokuun palstajaon yhteydessä teettämämme kyselyn mukaan yli puolet (65%) Nekalan viljelijöistä toivoivat palstan muuttamista monivuotiseksi itse käännettäväksi (57%) palstaksi. Olemme päättäneet muuttaa viljelijä enemmistön toiveiden mukaan palstan monivuotiseksi keväästä 2017 lähtien.

Kaikki vuonna 2016 palsta-alueella viljelleet saavat jatkaa omalla palstallaan, sen muuttuessa kokonaan monivuotiseksi itse käännettäväksi palstaksi tai voivat halutessaan siirtyä muille yksivuotisille palsta-alueillemme viljelemään.

Keväällä 2017 pyydämme jatkavia viljelijöitä tulemaan jakotilaisuuteen paikan päälle katsomaan palsta paikkansa (jakotilaisuuden ajankohdasta ilmoitetaan keväällä netissä ja facebookissa). Uudet viljelijät voivat ilmoittautua palstajonoon, jonka mukaan vapaana olevia ja vapautuvia palstoja jaetaan.

Muutos tarkoittaa sitä, että palstoilla voi kasvattaa monivuotisia kasveja, viljelyn saa aloittaa ja lopettaa itselleen sopivana ajankohtana ja palstaa ei tarvitse varata joka vuosi uudestaan, vaan palsta on niin kauan viljelijän käytössä, kunnes ilmoittaa 4H-yhdistykselle lopettavansa viljelyn.