Logo: Tampereen 4H-yhdistys / Polku työelämään -hanke

Polku työelämään hanke on Tampereen nuorisotakuulla rahoitettua toimintaa nuorten työllistämisen tueksi. Viime vuoden kehitysideoista nousi esille nuorten tarve saada joku aikuinen mukaan tueksi uuden työn tai yrityksen alussa, joten hanke on tullut vastaamaan tätä pyyntöä. Tavoitteena on siis tukea nuoria ensimmäisessä työnhaussa tai yleisesti työnhaussa ja CV:n kokoamisessa. Aiomme myös käydä tutustumassa erilaisiin työllistymismahdollisuuksiin, sekä koulutusmahdollisuuksiin ympäri Tamperetta. Mukaan pääsee kun käy toimistolla tutustumassa tulevina tapaamiskertoina! Toiminta on suunnattu 15-30-vuotiaille Tampereen nuorille.


Hankkeen tavoitteita ovat:

Visioidaan yhdessä nuorten kanssa tulevaisuutta ja sitä mitä se nuorille voisi tarkoittaa ja kuinka lähteä tavoittelemaan tätä.

Lisää tukea nuorten yritysmaailmaan ja kanssakulkijaksi tälle polulle.

Kouluttaa nuoria itseään kiinnostavista työelämää tukevista teemoista, kuten jo nyt tarjolla olevat siivouskoulutus ja dogsitter.

Kevään aikataulu

Kevään tavoitteena on järjestää useampia tapaamisia joissa teemat vaihtelevat joka toinen viikko. Kokoontumiset ovat aina parillisilla viikoilla maanantaisin klo 13-17 

Tarjoamme aina pientä syötävää toimistolla, joten ilmoitathan allergiat hyvissä ajoin osoitteeseen meri.kononen@4h.fi ja voimme varata sinulle syötävää! Ilmoitathan myös hyvissä ajoin jos et pääse paikalle.

TÄMÄ ON VIELÄ AUKI JA KATSOTAAN PÄIVÄT PAREMMIN, MUTTA TÄMÄ OSIO NÄYTTÄÄ TÄLTÄ.

PäiväMitä tapahtuu?
20.3Tutustumista toimintaan ja jo ensimmäinen koulutus kohti työelämään. Mitä asioita voimme kerätä CV:hen ja millainen sen kuuluisi olla. Entäpä portfolio? Mitä jos ei ole mitään laitettavaa CV:hen. Näitä asioita pohdimme yhdessä pelillistettynä. 
3.4Työnhaun vaikeus ja omien vahvuuksien tunteminen voi olla haaste. Roolipeleillä voidaan päästä alkuun ja kokeilla ja löytää omat vahvuudet, jotka ovat eduksi työnhaussakin.
17.4Valittu tapaaminen yrittäjätahon kanssa
Mitä on opittu tähän asti ja mitä töitä on haettu. Miten haastattelut ovat menneet ja onko jotain mikä erityisesti pohdituttaa. Tällä kerralla teemme taidelähtöisiä itseilmaisuun liittyviä tehtäviä.
1.5
15.5Itseilmaisua ja esiintymistä, työhaastettelut ovat jännittäviä tilanteita, joten tällä kerralla tutustutaan rauhoittumiseen ja itsenä ilmaisuun.  (yhteistyössä teatteri)
29.5Valittu tapaaminen yrittäjätahon kanssa

Nuorille tarjolla monenlaista tekemistä:

  • Yrittäjyyspajoja
  • Kohti työelämään koulutus ja CV:n rakennus
  • Itseilmaisun pajoja
  • Taidelähtöisiä pajoja
  • Koulutusmahdollisuuksia

Mitä pajassa konkreettisesti tehdään?

Pajassa on tarkoitus tehdä pieniä harjotteita, joilla vahvistetaan omaa osaamista ja itsevarmuutta. Nämä harjoitteet vaihtelevat maalaamisesta kevyeen esiintymiseen ja keholla itseilmaisuun. Näiden lisäksi rakennetaan yhdessä persoonallinen CV, sekä halutessaan porfolio. Kaikki nuoret ovat tervetulleita oli kyseessä haku ensimmäiseen työpaikkaan tai sitten oman yrityksen mainostamiseen ja asikkaiden etsimiseen.

Näiden lisäksi on mahdollisuus osallistua pelillistettyyn pajatoimintaa jossa roolipelin avulla käydään läpi työnhaushaasteita ja etsitään omia vahvuuksia.

Nuorisotakuuavustus

Tampereen kaupungin nuorisotakuuavustus on suunnattu toimintaan, joka edistää koulutuksen tai työvoiman ulkopuolella olevien tamperelaisten nuorten työllisyyttä ja ammattitaitoa sekä vahvistaa osallisuutta ja mahdollisuuksia itsenäiseen elämään. Lue lisää: 
https://www.tampere.fi/ajankohtaista/2022/12/14/tampereen-kaupunki-myonsi-nuorisotakuuavustuksia-vuodelle-2023 

⭐ Ole yhteydessä, niin jutellaan hankkeesta lisää ja aloitetaan yhteistyö! ⭐

Yhteystiedot:

hanketyöntekijä
Meri Könönen meri.kononen@4h.fi 
044 4496 463

hanketyöntekijä
Roosa Pälmä
roosa.palma@4h.fi
044 4937 711

Somet:
Instagram 4H Tampere
Facebook 4H Tampere
Tiktok 4H Tampere